Senderisme

La Vall de Siarb és ideal per a la pràctica del senderisme ja que hi podem trobar tot tipus de camins, senders i pistes fer a fer múltipes i variades excursions, rutes i itineraris. L'entorn és divers i hi trobem des d’alzinars, rouredes, pasant per boscos de pi roig i pi negre, fins a prat alpí a les zones més altes; a la vall també s'ha mantingut el llegat històric i cultural (per exemple, els búnquers de Vilamur de la Guerra Civil o el Despoblat de Santa Creu) i es poden visitar pobles insòlits com Vilamur, Tornafort, Soriguera o el mateix poble de Llagunes. Aquí et pots descarregar set fitxes de diferents itineraris de la vall: des de passejades curtes i tranquil·les fins a excursions exigents de tot el dia.

El Refugi Vall de Siarb té wikiloc! Entra-hi!

Hi trobaràs rutes a peu, en btt, amb raquetes i esquí per fer al voltant del refugi.

També et pots descarregar un seguit de mapes i fitxes temàtiques (flora i fauna) perquè puguis gaudir de l'entorn al teu aire:

  • El mapa de la Xarxa de Senders: Si tens experiència fent excursions i llegint mapes, descarrega't aquest mapa amb tots els camins de la vall que et permetrà ”perdre-t’hi” caminant.
  • Fitxes d'ocells: Si t'interessen els ocells, hem elaborat aquesta guia descarregable amb 20 dels ocells més típics de la Vall de Siarb.
  • Fitxes de plantes: Si t’interessen les plantes i flors, hem elaborat aquesta guia descarregable amb 20 de les plantes més típiques de la Vall de Siarb.