Camps de treball

Des del Refugi Vall de Siarb i el projecte Museu de Camins organitzem camps de treball de recuperació i manteniment dels camins antics de la vall per tal de desenvolupar un projecte col·lectiu i participatiu que pretén crear un espai de descoberta on, mitjançant el senderisme, es descobreixi, s'articuli i es connecti tot el llegat històric, cultural i natural impregnat en aquest indret del Pirineu.

Què us proposem? 

Terreny o refugi?

L’estada es pot realitzar al refugi (amb ús exclusiu) o bé acampant en un prat: cada grup pot escollir el que més li agradi i convingui!

Uns campaments complets

Als matins treballarem al terreny i a la tarda i caps de setmana podeu fer activitats i gaudir de l’entorn de la vall i del Pallars.

A plena natura

Totes les feines es realitzen a l'aire lliure, entre prats, boscos i muntanyes: el contacte amb la natura és constant i total!

Un projecte col·lectiu

La recuperació dels camins antics és un projecte col·lectiu i cada grup i cada persona hi aporta el seu granet de sorra!

Qualsevol època de l'any és bona

Podeu realitzar els camps a la primavera i a l'estiu, de campaments o a la tardor, com a sortida de cap de setmana!

Tasques divereses i flexibles

La feina dels camps és diversa  variada i consisteix en: desbrossar, podar, construir murs de pedra seca, cavar, etc.

Els valors afegits dels camps

El llegat dels camins

Els camins antics són un llegat cabdal d’una forma de viure, treballar i comunicar-se que volem preservar per entendre com és el paisatge avui en dia.

Proposta única de senderisme

Entre tots estem creant una xarxa de senders antics i una proposta de senderisme amb múltiples opcions per gaudir i conèixer el territori!

Una vall plena d'història i cultura

Amb la recuperació dels camins podrem arribar fins a infinits racons de la vall: descobrirem i visitarem tot el llegat històric i cultural impregnat a la vall.

Preus i disponibilitat

Els preus són variables depenent de l'època de l’any, el nombre de dies i el nombre de participants en el camp (es poden realitzar camps durant tot l'any). En aquestes tarifes s'hi inclouen, a part de l'allotjament, les eines per a desenvolupar les tasques del camp, acompanyament durant els camps, formació tècnica específica, la coordinació de la feina, així com un seguit de xerrades sobre en quin projecte s'emmarca la feina que s'està desenvolupant.

  • Preus dels camps de treball en allotjament al Refugi: entre 9 i 15 €/persona/dia
  • Preus dels camps de treball en terrenys d'acampada: entre els 4,5 i 6,5 €/persona/dia

Podeu consultar-nos preus i disponibilitat per correu electrònic a info@museudecamins.com o per telèfon 649 25 78 84  (Marc) | 636 42 44 65 (Gemma).

:::

Aquestes accions s’inclouen dins de l’actuació 04.04.01 del Programa de Desenvolupament Rural consistent en actuacions en espècies, hàbitats i paisatges cofinançada per l’ajut FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) que té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb el suport de:


Viu una experiència inoblidable!

A la Vall de Siarb estem desenvolupant un projecte de recuperació de camins antics amb la realització de nombrosos camps de treball on hi han participat diversos caus i esplais catalans, així com també voluntaris internacionals d'arreu del món. Les monitores dels camps i els padrins i padrines de la vall, autèntics protagonistes d'aquesta experiència, expliquen la feina que es du a terme i els valors que es desprenen dels camps.